top of page
Search
  • Writer's picturePortugalke

Kaj smo se naučil

~ Spoznale smo kako se pripravi tradicionalna Portugalska sladica Pastel de nata, ki je sestavljena iz listnatega testa, ki je pripravljen drugače kot v Sloveniji in iz poseben kuhane kreme s katero polnimo testo in nato pečemo.

~ Spoznale smo nov način priprave čokoladne dekoracije, ki je narejena tako da se kakavovo maslo stopi mu dodaš barvo in ga s čopičem namažeš na folijo počakaš da se strdi, nato pa čez to razmažeš tempirano belo čokolado.

~ Spoznale smo način dela v Portugalskih slaščičarnah

~ Seznanile smo se Portugalskim načinom vzdrževanja higiene v delavnicah


~ Spoznale smo, da so Portugalci pravi gurmani in tudi same poizkusile nekaj njihovih jedi, kot so: Bacalar, različne jedi z rižem, sladke maslene rogljičke

~ Portugalci so zelo veren narod in predvsem so zelo ponosni na svojo državo, so zelo komunikativni vendar slabo govorijo Angleško

~Opazile smo, da zelo lepo skrbijo za svoje parke v mestih in ob vsakem letnem času prilagodijo sorte cvetja

~Ogledale smo si tudi Lizbono, Fatimo, Porto, Ponte de Lima in Viana do Castelo

~ Spoznale smo tudi dijake iz Turčije, Poljske, Cipra in Bolgarije


~Zanimivost, ki smo jo doživele dijakinje. Ko si na mobilnosti z učiteljico Andrejo, za kosilo in večerjo ješ čisto vse. Tudi ribe, ki jih v Sloveniji ne ješ. Vsako jed, ki so nam jo pripravili, je rekla da mormo probati in potem, če nam res ni bila všeč smo lahko jedle kruh. Druge opcije ni bilo. Moramo napisat, da je imela prav, ker, ko smo poizkusile je bilo vse resnično super, tudi zajček.


Portugalska nam je bila zelo všeč in se bomo z veseljem še kdaj vrnile nazaj.


Lep pozdrav

VAŠE PORTUGALKE





48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page